Elérhetőségek

Kerti tó centrum (TavaZoo)

Cím: 9789 Sé,
Szabadság u. 3.

Telefon: +3620/4924524
E-mail: ttkati72@gmail.com
Facebook: TavaZoo-Sé
Instagram: @tavazoo.se.szombathely

Nyitvatartás


Tavaszi tótakarítás

2018.03.11. 12:27

Megérkezett a várva várt tavasz, minden kert- és tótulajdonos nagy örömére! Végre ki lehet menni a kertbe, kezdődhet a munka! Mivel is indítsunk a tónál, mi a legfontosabb tennivaló? 

Amint elolvad tavunkról a jég, merjük ki az ősszel esetlegesen a tóban maradt leveleket, amennyiben ősszel nem vágtuk vissza a vízinövényeket, azt is tegyük meg. Minél hamarabb indítsuk el a szűrőberendezést, különösen az uv-c lámpát, hiszen ilyenkor a legnagyobb az algásodás veszélye, az erős napsütés és a gyors melegedés miatt. A vízinövények még csak ezután kezdenek éledezni, ezért még nem tudnak segíteni nekünk az algásodás természetes megakadályozásában. Halainkat még ne etessük, amíg a víz fel nem melegszik 10 Celsius fokra.

Az ősszel megtisztított, és fagymentes helyen teleltetett szűrőt, pumpát nézzük át, a tömítéseket szilikonnal kenjük át, és cseréljük ki az 1 évnél régebb óta üzemelő uv-c izzót.

Kezdjük el tavunk biológiai szerekkel való kezelését, hogy megakadályozzuk az alga robbanásszerű szaporodását!

Amennyiben halaszthatatlanná vált tavunk kiiszapolása, azt is hamarosan megtehetjük. Ám ha ezt a munkát szakemberrel szeretnénk elvégeztetni, számoljunk azzal, hogy hirtelen jön a kertépítő vállalkozásoknak is a szezon, nem biztos, hogy pár héten belül tudják vállalni a munkát.

Ha  segítségre van szükségük, keressenek bizalommal személyesen, vagy elérhetőségeink valamelyikén. Mi már felkészülten várjuk Önöket, kedves vásárlóink! 

Tavaszi tótakarítás

Vissza az előző oldalra!
Kerti tó centrum (TavaZoo) - Magyar